Ο Δημήτρης Λαλουδάκης, που μαζί με τον Γιώργο Αλεξάνδρου είναι οι δύο “ψυχές” του TYROS RUN, μιλάει σήμερα στο toprotoselido.gr για τον αγώνα που τα τελευταία επτά χρόνια έχει κερδίσει τα κολακευτικά σχόλια όλων όσων τον έχουν παρακολουθήσει και πολύ περισσότερο αυτών που συμμετέχουν.

Στα επτά χρόνια που διεξάγεται, από το 2017 μέχρι σήμερα, με μοναδική εξαίρεση το 2020 λόγω του Covid-19, το TYROS RUN έχει δημιουργήσει καλούς και πιστούς φίλους σε όλη την Ελλάδα δημιουργώντας μία μεγάλη παρέα, όντας μία αθλητική, τουριστική, πολιτιστική εκδήλωση που καταφέρνει, εκτός του αγώνα, με τις παράλληλες εκδηλώσεις να προβάλλει τουριστικά και πολιτιστικά την περιοχή του Τυρού και της Κυνουρίας γενικότερα.

Τρεις μήνες πριν διεξαχθεί ο αγώνας έχουν ανοίξει ήδη οι εγγραφές για την συμμετοχή στον αγώνα, που θα γίνει την Κυριακή 12 Μαίου, μετά από συνεννόηση που υπήρχε και με την Οργανωτική Επιτροπή του Λαμπράκειου Δρόμου. Οι δύο αγώνες είχαν διεξαχθεί πέρσι την ίδια ημέρα, φέτος ο αγώνας στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, θα γίνει μία εβδομάδα αργότερα, στις 19 Μαίου.

Αντιλαμβάνεται κανείς πώς το TYROS RUN είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις κάθε χρονιάς και ο Δημήτρης Λαλουδάκης ξεδιπλώνει σήμερα τις σκέψεις του και τις ιδέες του για την φετινή διοργάνωση,  ξεδιπλώνοντας όλο το πλάνο που υπάρχει φέτος στο TYROS RUN, παρουσιάζοντας μερικές από τις εκπλήξεις που ετοιμάζονται μέσα από την «Τσακωνοπαρέα» την παραμονή του αγώνα. Η “Τσακωνοπαρέα” είναι η ομάδα που προσπαθεί να διατηρήσει την Τσακώνικη γλώσσα.

Πηγή: toprotoselido.gr